Steaua – Dinamo, DERBY 2009


Steaua – Dinam, după tiltu un mare derby aşteptat în fiecare an de către suporteri. Frumos pentru că aceste două echipe fac mereu meciul aşteptat de către suporterii adevăraţi, dar ce mă enervează este lipsa fotbalului din joc. Ştim ce fac dinamoviştii şi steliştii, înjurături, torţe aruncate pe teren, brichete, bătăi cu jandarmii, tunuri de apă, pătrunderea acestora pe teren plus multe altele care nu îşi au locul într-un meci de fotbal.

Pronosticurile din’ainte la meci, alt lucru care aduce la discuţii inutile şi interminabile între doi suporteri. Astăzi auzeam două persoane, un stelist şi unul dinamovist, fiecare îşi ridica echipa în slăvi şi îi aducea victoria, dar unu deştept apare în peisaj şi spune: ” Dar fotbalul vă oferă ceva consistent de vă agitaţi atât?” are dreptate ce rezolvi dacă comentezi în contradictoriu un scor, mingea e rotundă sunt 22 de jucători pe teren care pot schimba scorul pus de tine, se pot face cu uşurinţă blaturi pentru îmbogăţirea altora, pentru?

Să îi scoţi mâine ochii celuilalt microbist că echipa lui a fost înfrântă? Suntem români, ceea ce ne caracterizează pe noi în fotbal este bătaia şi lăcomia. Există o faptă bună făcută de vreo echipă anume? O donaţie la vreo casă de copii sau banii strânşi de pe bilete vândute să îi doneze cineva unui caz aparte?

Nimic.

Suntem rromani şi ne ajunge atât, dar ne plac seminţele şi bere, la final bătaia şi injuraturile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: