Efectul banului, lipsa banului = lipsa vietii


De ce cauta romanul produse de calitate la un pret scazut? Pentru ca nu are destui bani ca sa supravietuiasca toata luna pana la urmatorul salariu/pensie.
Economia tarii este dezamagitoare pana si taranii au ajuns sa ceara niste preturi exagerate pentru niste produse care costa mai putin , adica sa ne gandim la pretul uleiului cum a urcat drastic, parca acum un an era vreo 4 lei sticla si acum suntem nevoiti sa scoate din buzunar minim 6 lei pe o sticla!
Cum sa duca o viata decenta, o batranete mai blanda un biet pensionar care din pensia lui micuta asa cum este ea, trebuie sa plateasca si utilitatile , trebuie sa isi cumpere si cateva medicamente dar pe deasupra trebuie sa si manance ceva. Noi romanii avem o problema, nu stiu care dar este acolo care ne impiedica sa traim mai bine, ma uit la niste studenti care se angeajeaza si cu salariul lor care il primesc isi ajuta parinti care nu au de unde sa procure bani pentru mancare.
Deci, in tara asta ori trebuie sa te apuci de furat ori sa fi super-cunoscut peste tot sa ai pile bune, pentru a ajunge ceva ca sa iti traiesti viata asa cum trebuie, asa cum o vrei tu nu cum o vor altii.
Daca toata lumea, ar mai lasa si ei la preturi pentru ca produsele romanesti ar trebui sa fie mai ieftine decat cele de import pentru ca suntem la noi in tara si avem „mancarea” noastra nu avem nevoie de la altii, am putea duce o viata mai frumoasa cu un pic de confort.
De ce am deschis acest mic subiect? deoarece m-am saturat sa vad zilnic pe strada oameni amarati, sau batrani care vorbesc despre ce o sa faca a doua zi. Daca stam si ne punem in locul lor cred ca numai eram in viata pana acum. Si cu ocazia sarbatorilor de iarna ce urmeaza, acel batranel nu cred ca are ce sa puna pe masa, poate o funie legata de lustra din casa si sa atarne de ea din cauza banului. ( nu sunt sadic dar majoritatea cam la asta se gandesc)

ps: am auzit ceva prin jurul meu si suna cam asa : „viata la care visezi acum este un drum inchis” – incercam sa deschidem drumul acela?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: